Ime turške dobrote izhaja iz besede “rahat-ul-hulküm” v arabščini. Ta beseda pomeni “vneto grlo”. Od skoraj 600 let, odkar se proizvaja v Turčiji in v naših tradicionalnih sladicah. Čeprav se je prvič pojavila v 15. stoletju, je vstopila v osmanske palače v 17. stoletju. Razlog za mehko sladico so zahteve sultanov, zlasti Abdulhamita I. Muhittin Haci Bekir je ustvaril nežno veselje, ki ga je pripravil mojster sladice Abdulhamit I. z rafinnim sladkorjem namesto melase, kar je prvi primer današnje turške dobrote. Isti sladki mojster je v 18. stoletju Evropi predstavil tudi turške sladice.

Turški sladica je odlična sladica, ki jo poznamo in cenimo v skoraj vsaki državi sveta. Znana je tudi kot “turški sladica” v večini držav sveta (predvsem v Severni Ameriki). Turški lokum se imenuje “Rahat” v Bosni in Romuniji, “Delicia Turca” v Braziliji, in “Loukoumi” v Grčiji. Korenine želatine, ki se pogosto uporabljajo v zahodnih kulinarikah, temeljijo na lokumu. Skoraj vse balkanske države ga postrežejo s turško kavo.

Author LA TURKA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

62 − = 60