About La Turka

KRATKA ZGODOVINA BAKLAVE

Nihče ne ve pravega izvora baklave. Lahko rečemo, da je sladica dobila svoje dovršene oblike v otomanskem obdobju, s pisnimi dokazi v kuhinjskih zvezkih palače Topkapı od leta 1473.

Baklava, sladica sultanov, je postala sinonim za bogastvo in prefinjenost ter državna tradicija. V tem času je baklava postala slaščica, ki so jo ponujali.

Danes baklava ni več samo sladica za bogate, ampak je postala nenadomestljivo darilo za vsako praznovanje. V Turčiji vsako rojstvo, obisk, poroko, maturo spremljajo škatle baklave.

La Turka

KDO SMO MI?

La Turka je bila ustanovljena leta 2012 s strastjo, da bi Evropi ponovno predstavila okusne in visokokakovostne turške sladice. Naša odločitev je bila, da začnemo z paradnim konjem turških sladic, baklavo. Baklava je prav posebna poslastica za številne kulture od Balkana, Sredozemlja do Srednje Azije. Vsaka kultura ima svoj pridih, mi pa ostajamo pri tistem, kar znamo in na čemer smo zrasli, turški baklavi…

Naš cilj je graditi dolgoročne odnose z našimi strankami in zagotavljati izjemne izdelke z iskanjem pristnosti z inovacijami in napredno tehnologijo. Verjamemo v obravnavanje naših strank s spoštovanjem in vero. Rastemo s kreativnostjo, izumi in inovacijami. Poštenost, poštenost in poslovno etiko vključujemo v vse vidike našega poslovanja.

Naša domovina je Hrvaška. Od leta 2012 naša dobavna veriga vsak dan hitro raste. Zelo smo občutljivi na to, kaj jemo. Zato so vse sestavine, ki jih uporabljamo, pristne in naravne. Proizvodnjo smo izpopolnili za najtanjše pecivo, polnjeno z lepimi in okusnimi sestavinami.